Ανακαίνιση Αγίου Παντελεήμονος Πλωμαρίου.

αναρτήθηκε στις 13 Ιουλ 2011, 1:46 μ.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 13 Ιουλ 2011, 1:46 μ.μ.από Lesvos Web ]

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο με την έγκριση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιακώβου ξεκίνησε σιγά σιγά την ανακαίνιση του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Άγιος Παντελεήμων έχει μεγάλα προβλήματα στατικότητας με μεγάλες ρωγμές στο νάρθηκα και στον αύλειο χώρο που συνεχώς μεγαλώνουν. Επίσης παρατηρείται κλίση προς την θάλασσα. Η κεραμοσκεπή του ναΐσκου είναι παλαιά και φθαρμένη με αποτέλεσμα το χειμώνα να μπαίνουν τα βρόχινα νερά μέσα, τα δε κουφώματα του ναού είναι σάπια από την πολυκαιρία. Με την βοήθεια που μας προσέφερε ανώνυμος δωρητής ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την επιθεμελίωση του ναού κατόπιν μελέτης πολιτικού μηχανικού ξεκίνησε η ανακαίνιση για να σταματήσουν τα προβλήματα με τη στατικότατα, και τις ρωγμές. Ακολουθεί η αλλαγή της κεραμοσκεπής και το βάψιμο του ναού .


 
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο τον ευχαριστεί από καρδιάς αυτόν και την σύζυγο του και εύχεται ολόψυχα ο άγιος Παντελεήμων να είναι βοηθός και προστάτης τους. 
Βέβαια τα έργα της ανακαίνισης συνεχίζονται .

Η επιθεμελίωση με σίδερα και κολόνες για την σταθεροποίηση της στατικότητας

 


O Άγιος Παντελεήμων ανακαινισμένος με καινούρια κεραμοσκεπή με στήριξη στα θεμέλια του και στις κολόνες του και φρεσκοβαμμένος, Ευχαριστούμε τον ΑΝΩΝΥΜΟ Δωρητή. Η ανακαίνιση συνεχίζετε τώρα από εθελοντές στο εσωτερικό του Αγίου Παντελεήμονος και στον αύλιο χώρο ,το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο τους ευχαριστεί.