Χειροτονία εις Πρεσβύτερον από τον Μυτιλήνης Ιάκωβον στο Πλωμάρι(φωτο)

αναρτήθηκε στις 20 Απρ 2011, 2:56 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 9 Μαΐ 2011, 2:59 π.μ.από Lesvos Web ]


Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια  και με το αδιαχώρητο στον I. Ν.  Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πλωμαρίου  πραγματοποιήθηκε εις πρεσβύτερον  χειροτονία του διακόνου Παναγιώτη Μεταξη το Σάββατο του Λαζάρου .

Προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας, κ. κ. Ιάκωβος , που συλλειτούργησε με πλήθος ιερέων της  Ιεράς Μητρόπολής μας,                                                            Ο ναός από τις πρωινές ώρες γιόμισε από κόσμο και μάλιστα   μέσα στο ναό δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.

Στεντόρεια και πλημμυρισμένη από συγκίνηση ακούστηκε η φωνή του Σεβασμιωτάτου κ. Ιακώβου, να αναφέρεται στον διάκονο Παναγιώτη Μεταξή. Επίσης, ο  Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη συνέπεια των καθηκόντων που επέδειξε ο διάκονος  και  διαβεβαίωσε τους πιστούς, πως τούτος ο διάκονος, που θα γινόταν σε λίγο ιερέας, είναι άξιος να υπηρετήσει τον Θεό και να σταθεί απέναντι στους ανθρώπους.

Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Μεταξής , με φωνή παλλόμενη από συγκίνηση, νιώθοντας τη μεγάλη στιγμή και το έργο, για το οποίο τάχτηκε να υπηρετήσει, αναφέρθηκε στον επίσκοπο μας, στην προσφορά του, στα διδάγματα που πήρε από τον πνευματικό άνθρωπο και ιερωμένον που βρίσκεται στο πηδάλιο της τοπικής εκκλησίας, και έθεσε τον εαυτό του πάντα  πρόθυμο και έτοιμο να υπηρετήσει όπου χρειαστεί και κληθεί από τον ποιμενάρχη  μας.

Επίσης, ο νέος ιερέας, αναφέρθηκε στην οικογένειά του, στον λευίτη πατέρα του ,στη σύζυγό του και  στους πνευματικούς του πατέρες και γέροντες, ιδίως στον π. Κύριλλο, , ο οποίος και τον «ώθησε να ακολουθήσει την ιεροσύνη.

Μεστός και πλήρης ο λόγος του νέου ιερέα, περιείχε και τους σημερινούς προβληματισμούς που αντιμετωπίζει η εκκλησία, παρασέρνοντας μας, ιερωμένους και λαϊκούς σε συγκίνηση και δάκρυα.

Οι δυνατές επιβεβαιώσεις του κόσμου με την λέξη ΆΞΙΟΣ, έδειξαν περίτρανα, πως ο π. Παναγιώτης Μεταξής, είναι αγαπητός και σεβαστός από το ιερατείο και τους κοσμικούς του Πλωμαρίου.

Άπειρες ευχές στο νέον ιερέα, Παναγιώτη Μεταξή, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πλωμαρίου, από το μπλόκ.agios.nikolaos.plomariou.gr/ για να συνεχίσει με Χριστόν και Αγάπη το έργο του.