Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στο Πλωμάρι

αναρτήθηκε στις 24 Δεκ 2013, 9:53 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 24 Δεκ 2013, 9:53 π.μ. ]

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια γιορτάστηκε στον Πλωμάρι η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου και προστάτου της πόλης , με επίκεντρο τον ομώνυμο καθεδρικό Ναό και με την συμμετοχή πλήθους πιστού λαού.
 Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη, Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο,συμμετεχόντων από πλήθους ιερέων .
Με το πέρας της Θ. Λειτουργίας έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια και τάξη η λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας του Αγίου Νικόλαου και των ιερών λειψάνων στους δρόμους και στο λιμάνι  του Πλωμαρίου.
 Στην λιτάνευση συμμετείχαν αγήματα του στρατού ξηράς και του πολεμικού Ναυτικού οι  τοπικές Πολιτικές και Δημοτικές αρχές  του Νησιού μας  και πλήθος κόσμου.
Φωτογραφίες απο τον εσπερινό

Φωτογραφίες απο την θ λειτουργία

Φωτογραφίες απο την λιτανεία  

Μετά το τέλος της λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου στρατιωτικά τμήματα και η μουσική μπάντα της 98 Α.Δ.Τ.Ε απέδιδαν τιμές.                                                                                                 

 Στη Λιτανεία προεξήρχε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης πλαισιούμενος από  τους ιερείς  του Πλωμαρίου  και της Μυτιλήνης . Η σημερινή ημέρα είναι αργία για την πόλη  του Πλωμαρίου και από νωρίς το πρωί οι πιστοί  από το Πλωμάρι ,την Αγιάσο ,την Γέρα  και τα γύρο χωριά ,είχαν κατακλύσει το Ναό του Αγ. Νικολάου .  Στις εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν  η πολιτική και η στρατιωτική  ηγεσία του νησιού μας .                                                                                                                                                     Η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου και των  Ιερών Λειψάνων  κατευθύνθηκε προς την κεντρική πλατεία του λιμανείου.                                                                                                                                                                                                               Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  στην κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου  τέλεσε δέηση υπέρ των  πεσόντων κατά την ναυμαχία ΄Ελλης και Λήμνου και υπέρ των  ναυτιλωμένων και τους ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να τους προστατεύει στα ταξίδια τους στη θάλασσα.