Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Πλωμάρι(Φωτογραφίες)

αναρτήθηκε στις 25 Μαΐ 2011, 7:28 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 25 Μαΐ 2011, 7:29 π.μ.από Lesvos Web ]Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη  εόρτασε και φέτος, το Πλωμάρι  την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ.ΙΑΚΩΒΟΣ  με την παρουσία πολλών ιερέων της περιφερείας  του Πλωμαρίου και περιχώρων.

Ο Σεβασμιώτατος για ευλογία και για να λαμπρύνει την δεύτερη πανήγυρη της ενορίας του Αγίου Νικολάου μετέφερε εις τον ναόν τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου τα οποία και θα παραμείνουν εις τον ναόν μέχρι και την Δευτέρα  23 Μαΐου.                                                                   Τον θείο λόγο εκύρηξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  του Οικ. Θρόνου  Κύριλλος Συκής,  Αρχιερατικός Επίτροπος  Πλωμαρίου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας με εισήγηση του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του προϊσταμένου του ναού π. Ευσταθίου Μεταξή  ο Σεβασμιώτατος  επιβράβευσε  το νεωκόρο και ιεροψάλτη Παναγιώτη Καραγκιουζέλη για τα 61 χρόνια προσφοράς εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Νικολάου.