Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης με Ρουμάνικη χορωδία στον Άγιο Νικόλαο στο Πλωμάρι

αναρτήθηκε στις 16 Φεβ 2011, 6:40 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 24 Φεβ 2011, 3:31 π.μ.από Lesvos Web ]

Με λαμπρότητα γίορτασε η Πλαγιά την μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του Πασγιάνου        
Τον φετινό εορτασμό κόσμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον μητροπολίτη του νησιού μας, κ. Ιάκωβο  και τους ιερείς του Πλωμαρίου και της Μητροπόλεως Μυτιλήνης και πληθώρα ιερέων και διακόνων από την Ρουμανία.
Υπέροχα έψαλλε η μεγάλη  χορωδία απο την Ρουμανία που με καθαρούς Ρουμάνικους  εκκλησιαστικούς μουσικούς τρόπους, γιόμισε τα αυτιά μας και μας παρακίνησε πολλές φορές να ακολουθήσουμε και εμείς τις εκκλησιαστικές μελωδίες τους.
Αθρόα η έλευση των χριστιανών από την Πλαγιά και το Πλωμάρι και όχι μόνο, που με πολλή πίστη και σεβασμό ευλαβούνται τον μεγάλο νεομάρτυρα του Χριστού, Άγιο Γεώργιο τον Πασγιάνο. Ο ναός τόσο κατά τον εσπερινό όσο και την άλλη μέρα της εορτής, ήταν γιομάτος από κόσμο, και μάλιστα, πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα, έξω στον αύλειο χώρο του ναού.
Ακολούθησαν στο τέλος  η λιτανεία και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Μετά απο την πανήγυρη της Πλαγιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης μαζί με την χορωδία από την Ρουμανία και τους πατέρες επισκεύθηκαν τον Άγιο Νικόλαο και το μουσείο του ναού και η χορωδία έψαλλε Ρουμάνικους  εκκλησιαστικούς ύμνους.