Πάνδημος εορτασμός του Πολιούχου του Πλωμαρίου Αγίου Νικολάου.

αναρτήθηκε στις 20 Δεκ 2022, 1:38 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 20 Δεκ 2022, 1:38 π.μ. ]Φωτ. και βίντεο

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η μνήμη του Πολιούχου Πλωμαρίου Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό τελέστηκαν κατά χρονική σειρά το βράδυ της Παρασκευής η Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου ενώ το βράδυ της Δευτέρας σε πλήθος κόσμου ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας έως ότου φθάσαμε στην κυριωνυμο ημέρα της εορτής με τον Όρθρο και τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε Δοξολογία για τους πεσόντες της Ναυμαχίας Έλλης. Το ξεχωριστό όμως ήταν ότι φέτος και μετά από τρία χρόνια,λόγω των μέτρων ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορονοιου, τελέστηκε ξανά η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του Πλωμαρίου με πλήθος κόσμου να συνοδεύουν και να ακολουθούν. Ξεχωριστό τόνο έδωσαν τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της ενορίας μας τα οποία ντυμένα αγγελάκια και παπαδακια μαζί με στρατιωτικό άγημα, τη στρατιωτική μπάντα και άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού θύμισαν το κλίμα άλλων εποχών της λαμπρής πανηγύρεως!!!
Θα θέλαμε κάπου εδώ να ευχαριστήσουμε όλες τις Αρχές Πολιτικές Στρατιωτικές για την παρουσία τους, τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες καθώς και τους Ακρίτες του Αιγαίου που λάμπρυναν την πανήγυρη με την παρουσία τους αλλά και όλο το πιστό λαό που βρέθηκε στο Ναό και προσευχήθηκε στο Πολιούχο μας Άγιο Νικόλαο!!!!
Χρόνια πολλά και του χρόνου χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορταζουσες!!!


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Βίντεο YouTube