Άρθρα‎ > ‎

Ανάγκη για Συγγνώμη...

αναρτήθηκε στις 29 Απρ 2012, 12:04 μ.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου

 

Έρχονται στιγμές που φέρνω στο μυαλό μου το παρελθόν της πατρίδας μας! Κι αναρωτιέμαι τι θα είχα να πω σε όλους τους προγόνους μας που έζησαν σε αυτήν τη χώρα, που πολέμησαν για την ελευθερία της, που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να διαφυλάξουν το μέλλον των παιδιών τους και κατ’ επέκταση και το δικό μας.
Τι άλλο θα μπορούσα να τους πω, εκτός από ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!
Συγγνώμη
από τους προγόνους μας που τους ντροπιάζουμε σαν έθνος και σαν προσωπικότητεςΣυγγνώμη από τους μεγάλους ήρωες του Έθνους μας, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Διάκο, Μπουμπουλίνα, Μπότσαρη, Κανάρη και όλους αυτούς που ξεσήκωσαν το έθνος μας και με μια χούφτα Έλληνες τόλμησαν να τα βάλουν και να νικήσουν τα εκατομμύρια των Τούρκων κι εμείς φανήκαμε ανάξιοι της θυσίας και του αγώνα τους. Συγγνώμη γιατί μας πρόσφεραν μια Ελεύθερη Πατρίδα κι εμείς την ξανασκλαβώσαμε. Συγγνώμη γιατί τους απαξιώσαμε και τους ξεχάσαμε.


Να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Καποδίστρια, που ήταν ο μόνος έντιμος και άξιος πολιτικός που πέρασε από την Ελλάδα, που μίλησε για θυσίες της πολιτικής ηγεσίας κι εμείς τον δολοφονήσαμε.

Συγγνώμη κι από τον κ. Τρικούπη που είχε το σθένος να χρεοκοπήσει τη χώρα από το να την υποτάξει οικονομικά στις ξένες δυνάμεις για να έρθουμε εμείς, περίπου 100 χρόνια αργότερα, και να δώσουμε εξουσία σε προδότες και ανάξιους πολιτικούς που ξεπούλησαν το Έθνος και τη χώρα μας στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Συγγνώμη κι από τους ήρωες του έπους του ’40 που πολέμησαν με αυταπάρνηση και άμετρη πίστη στην πατρίδα και το Χριστό μας, εναντίον στον υπεράριθμο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό των Γερμανών για να κρατήσουν ελεύθερη την Ελλάδα, για να έρθουμε εμείς, 70 χρόνια αργότερα και να την παραδώσουμε άνευ όρων και μάχης στους ίδιους κατακτητές μας.

Συγγνώμη από όλους τους Εθνομάρτυρες και τους Νεομάρτυρες που δεν δίστασαν να θυσιαστούν για  την ελευθερία της πατρίδας και για την πίστη τους στο Χριστό μας κι εμείς ψάχνουμε την ελευθερία στα χρήματα ενώ την πίστη μας στον Χριστό την προδώσαμε για τα υλικά αγαθά.

Συγγνώμη από όλους εσάς που προανέφερα και από όλους αυτούς που ξεχνώ ή αγνοώ γιατί φανήκαμε ανάξιοι να ονομαζόμαστε απόγονοί σας, Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι!

Συγγνώμη από όλα τα νέα παιδιά που οι επιλογές μας, έχουν δεσμεύσει το μέλλον τους για πολλά χρόνια.

Συγγνώμη κι από Εσένα Κύριε μου Ιησού Χριστέ που σε βγάλαμε από τη ζωή μας και φερθήκαμε με τόση αχαριστία και εγωισμό απέναντί Σου.

Τέρμα, όμως, τα λόγια. Ήρθε η ώρα για πράξεις, για ηρωικές πράξεις…