Άρθρα‎ > ‎

Ένα ψέμα.......... άραγε αθώο?

αναρτήθηκε στις 28 Σεπ 2010, 12:20 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου


Εδώ και καιρό έχει αρχίσει μια παραφιλολογία σχετικά με μια δήθεν εμφάνιση του Γέροντα Παισίου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιον Όρος.
Μάλιστα έχει συζητηθεί αρκετά σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας…


στην εμφάνιση λοιπόν αυτή λέγεται ότι έγινε σε ρώσους μοναχούς και τους είπε ότι θα πρέπει σύντομα να μαζέψουν τρόφιμα όπως αλεύρι, λάδι κλπ γιατί θα έρθει πόλεμος και πείνα σύντομα .


μάλιστα ειπώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη προσπάθεια επιβεβαίωσης των ψευδών διαδόσεων ότι οι μοναχοί έχουν αδειάσει τα ράφια των σουπερ μάρκετ στη γύρω περιοχή του Αγίου Όρους....


Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Πατέρες που ήταν πολύ κοντά στο Γέροντα Παίσιο πληροφορηθήκαμε ότι οι ίδιοι επικοινώνησαν με το Ηγούμενο στο Ρώσικο Μοναστήρι και ο οποίος διέψευσε όλο αυτό το σενάριο και ειλικρινά ήταν και εκείνος ανήσυχος για τα διαδιδόμενα ψεύδη.


Ειλικρινά είναι πολύ θλιβερό ότι υπάρχουν χριστιανοί και μάλιστα πνευματικοί που υιοθετούν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις και τις διαδίδουν στο κόσμο ως αληθινές. 


Αυτά τα σενάρια έχουν ειπωθεί και παλαιοτέρα….


Την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 διέδιδαν κάποιοι «πνευματικοί» άνθρωποι ότι δεν θα γίνουν οι αγώνες γιατί θα γίνει πόλεμος και πάλι η πηγή λέει ήταν το Άγιον Όρος…


Πριν 3 χρόνια πάλι διέδιδαν πάλι «πνευματικοί» άνθρωποι ότι θα γίνει πόλεμος τον Σεπτέμβρη αυτό του 2007 και έπρεπε να μαζέψουν οι «χριστιανοί» τρόφιμα ….κάποιοι το πίστεψαν και πάλι γέμισαν τα σπίτια τους με τρόφιμα που στο τέλος χάλασαν και τα πέταξαν.


Και πέρσι η ιδία υστερία είχε διαδοθεί και πάλι τα ίδια φαινόμενα παρατηρηθήκαν,,,


Όποιος είχε γνωρίσει το Γέροντα Παισιο. αλλά και αυτοί που απλά διάβασαν τα έγκριτα βιβλία που κυκλοφορούν θα ξέρουν ότι ο Γέροντας καμία σχέση δεν έχουν με τα διαδιδόμενα …γιατί όταν κάποιος είναι ορθόδοξος χριστιανός δεν σκέφτεται με αυτό το μίζερο τρόπο. 


Ο Γέροντας ήταν Παλικάρι του Χριστού, ήταν Άρχοντας με μια τεράστια πνευματική αρχοντιά που δεν σκεπτόταν ποτέ με τέτοιο τρόπο ιδιοτελή και αναξιοπρεπή φοβιστικό τρόπο…αντίθετα ήξερε να παρηγορεί με ευγενικό τρόπο τους ανθρώπους και να τους βοηθά να ξεφεύγουν πειρασμικές καταστάσεις όπως αυτές που περνάμε στην εποχή μας….


άραγε γιατί διαδίδονται όλα αυτά?


Ίσως κάποιοι εκτός εκκλησίας να πιστεύουν ότι με αυτό το τρόπο θα σπιλώσουν τη μνήμη του Γέροντα που αποτελεί στη συνείδηση όλων των ανθρώπων Άγιος….στα πλαίσια ενός γενικευμένου εξευτελισμού στα πιστεύω των ανθρώπων ώστε μετά να είναι εύκολη η χειραγώγηση τους…


Ίσως κάποιοι εντός εκκλησίας δυστυχώς αρέσκονται στη τρομολαγνία, γιατί έχοντας ελλειμματική ψυχολογία και παντελή έλλειψη αυθεντικού χριστιανικού βιώματος, βρίσκουν τρόπο να επιβάλλονται και να επιβιώνουν στη κοινωνία…λανθασμένα βέβαια ..παρασύροντας και άλλους στο σκοτεινό τρόπο σκέψης τους που μόνο χριστιανοί δεν θα μπορούσαν να λέγονται.


Δεν θα θέλαμε βέβαια να σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι στα πλαίσια κάποιων εμπόρων που θα ήθελαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους…..


Η Εκκλησία του Χριστού, το βίωμα των Αγίων Πατέρων, η πλειάδα των Αγίων Μαρτύρων , τα άγια αρχοντικά λόγια του Γέροντα Παισιου θα πρέπει να μας οδηγούν και να μας απομακρύνουν από τέτοιες ψευδείς διαδόσεις, να μας προφυλάσσουν από τέτοιες αρρωστημένες μίζερες χωρίς αυθεντική χριστιανική ηθική, σκέψεις.


Αμήν γένοιτο….....δι ευχών του γέροντα Παισιου που τόσο πόνεσε και πονά για την κατάσταση στην ευλογημένη Πατρίδα μας….....ας μη τον πληγώνουμε άλλο με την αποδοχή και υιοθέτηση τέτοιων μη χριστιανικών ανήθικων μοντέλων επιβίωσης στις άσχημες όντως ημέρες μας…