Άρθρα‎ > ‎

Κοινωνικό παντοπωλείο << Άγιος Νικόλαος Πλωμαρίου>>

αναρτήθηκε στις 9 Δεκ 2020, 1:37 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 9 Δεκ 2020, 1:37 π.μ. ]

Εν όψει των Χριστουγέννων ο π. Ευστάθιος Μεταξής απευθύνει έκκληση για βοήθεια με τρόφιμα προς το κοινωνικό παντοπωλείο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου.

«Σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε την γέννηση του Χριστού. Θα πρέπει όλοι μας να δούμε και να βιώσουμε το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Να ζήσουμε Χριστούγεννα με τον Χριστό.

Να αποτελέσουν για όλους μας αυτά τα Χριστούγεννα μέρες εξωστρέφειας, αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συνεργασίας.

Ας μην θυμηθούμε μόνο τους πιο κοντινούς συνανθρώπους μας, αλλά ας εκφράσουμε έμπρακτα τον αλτρουισμό, την ευαισθησία και την ψυχική μας ευγένεια σε κάποιους που την έχουν ανάγκη, σε κάποιους που ενώ βρίσκονται κοντά μας, εμείς αγνοούμε την ύπαρξή τους.

Αυτά τα Χριστούγεννα ,ας ακούσουμε περισσότερο τις ικεσίες των φτωχών, την αγωνία των ανέργων, την κραυγή των ξένων που έχουν βρεθεί στον τόπο μας. Ας δούμε τα δάκρυα των πονεμένων πολύτεκνων γονέων, που αυτές τις μέρες θέλουν να δώσουν κάτι περισσότερο στα παιδιά τους αλλά δεν μπορούν, των ασθενών που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, των γερόντων, των μοναχικών ανθρώπων, σε όλους αυτούς που το κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου αγκαλιάζει.

Μέσα από μια τέτοια προσέγγιση θα αισθανθούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων να συγκλονίζει την ίδια την ζωή μας.

Ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε, με τρόφιμα το κοινωνικό παντοπωλείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου δίνοντας τρόφιμα ή χρήματα.

Δώσε στις παλάμες που σου ζητούν το πρωί, γιατί το βράδυ, την ώρα της προσευχής, όλοι ζητιάνοι είμαστε.