Άγιος Νικόλαος : Το Πλωμάρι πανηγυρίζει τον Πολιούχο του

αναρτήθηκε στις 6 Δεκ 2020, 7:38 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 6 Δεκ 2020, 7:38 π.μ. ]Σήμερα το πρωί Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, εορτή του πολιούχου του Πλωμαρίου Αγίου Νικολάου, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Πλωμαρίου .
Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς τη φυσική παρουσία πιστών. Προκειμένου όμως οι πιστοί να μπορέσουν να συμμετέχουν προσευχητικά, έστω και από τις οικίες τους, στον εφετινό εορτασμό του Αγίου, ο καθεδρικός ιερός ναός αναμετέδωσε διαδικτυακά τον εσπερινό και την Θεία Λειτουργία .
«Ευχόμαστε ο Άγιος Νικόλαος ο Πολιούχος και Έφορος του Πλωμαρίου ο προστάτης την ναυτοσύνης , με τις προσευχές όλων μας να μεσιτεύει προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό για τον προσωπικό μας αγιασμό, για την υγεία όλων μας, για την υπέρβαση της σημερινής υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει την πατρίδα μας και ολόκληρο τον κόσμο και για την ενδυνάμωση όσων άοκνα εργάζονται για την εξάλειψή της. Γι’ αυτό, ας ενώσουμε όλοι τις καρδιές και τις προσευχές μας στον μεγάλο Άγιο μας ικετεύοντας εκτενώς » «Πανάγιε Νικόλαε, πρόφθασον, εξελού ημάς της ενεστώσης ανάγκης, και σώσον την ποίμνην σου ταις ικεσίαις σου».