Εορτάστηκε στο Πλωμάρι η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου (φωτο)

αναρτήθηκε στις 20 Μαΐ 2020, 11:44 π.μ. από το χρήστη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου   [ ενημερώθηκε 20 Μαΐ 2020, 11:48 π.μ. ]


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και μέσα στις δύσκολες στιγμές που περνά η ανθρωπότητα αλλά και η χώρα μας και η εκκλησία μας ειδικότερα, εορτάσαμε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου την Ανακομιδή των Λειψάνων του Πολιούχου μας. Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας τελέστηκε ο Εσπερινός ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής μετ' αρτοκλασίας ενώ παρετέθησαν για προσκύνηση τα φυλασσόμενα στο Σκευοφυλάκιο του Ναού Ιερά Λείψανα διαφόρων Αγίων. 
Η συγκίνηση περίσσευε σε όλους καθώς με θαυμαστό τρόπο συνέπεσε η εορτή με το άνοιγμα των Εκκλησιών μετά από δύο μήνες και έτσι καταφέραμε όλοι μαζί να εορτάσουμε τον προστάτη Άγιο μας.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο  Ευχαριστεί όλως ιδιαιτέρως τους Ιερείς της ενορίας Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πλωμαρίου καθώς και των χωριών Μεγαλοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Πλαγιάς και Ακρασίου που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Ευχαριστούμε τους Ιεροψάλτες του Ναού μας αλλά και μερικά απ' τα μέλη της χορωδίας της ενορίας μας καθώς και επισκέπτες Ιεροψάλτες που με σωστό ύφος απέδωσαν τους Ύμνους της εορτής του Αγίου. Ευχαριστούμε τον Νεωκόρο μας για τον ευπρεπισμό του Ναού αλλά και για τον εξαιρετικό στολισμό της εικόνος του Αγίου. 
Τέλος ευχαριστούμε τις Πολιτικές Αρχές που τίμησαν με την παρουσία τους, το lesvospost.gr και τον διαχειριστή κ. Στεφάνου για την ζωντανή αναμετάδοση αλλά και όλους εσάς προσκυνητές ενορίτες που τιμήσατε με την παρουσία σας την εορτή. Ο Άγιος Βοηθός και Προστάτης σε όλους!!! Και του χρόνου Χριστός Ανέστη!!!!